Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Fusilli Cozze e Tonno
Foto: Barilla
Fusilli Cozze e Tonno
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Christian Campogiani
Från:
Förkväll
12
ingredienser
25 min
Fusilli med musslor och tonfisk.
Fest
Italiensk mat
Pasta
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
400 g pasta fusilli
0,5 dl olivolja
3 klyftor vitlök
2 peperoncini
420 g tonfisk i olja
1,5 msk tomatpuré
1,5 dl torrt vitt vin
500 g färska blåmusslor, rensade
1,5 msk fiskfond
400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås)
200 g konserverade körsbärstomater
Garnering
färsk bladpersilja, grovhackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini.
Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i ca 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dom.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut