Spaghetti med skinksås och ärtor

Spaghetti med skinksås och ärtor
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Spaghetti med skinksås och ärtor

81

9 ingredienser

20 min

Spaghetti Papalina, en variant på Pasta Carbonara.

Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 200 g frysta ärtor
  • 75 g parmesanost, finriven
  • 500 g kokt skinka (på bit)
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten (från pastakoket)

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt det koka upp. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.