Mezze Penne Tricolore alla Burina

Mezze Penne Tricolore alla Burina
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Mezze Penne Tricolore alla Burina

7 ingredienser

20 min

Burina är romersk slang för ”lantis”. Den här rättern passar dock även stadsbor. På svenska heter den Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp.

Ingredienser

portioner
  • 400 g Mezze Penne Tricolore
  • 2 msk smör
  • 200 g champinjoner, i kvartar
  • 400 g salsicciakorv
  • 3 dl grädde
  • 75 g parmesanost, riven
  • 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten enligt anvisningar på paketet, och lägg i pastan innan du börjar med såsen. Ta upp pastan 2 minuter innan koktidens slut.
  2. Smält smör i medelvarm panna. Lägg i salsicciakorven, skuren i bitar och utan skinn. Bryn korven ca 1 minut. Tillsätt champinjonerna, häll på vinet och koka ner i 1 minut. Häll i grädden och låt koka upp. Låt stå och sjuda ca 5 minuter på hög värme till såsen reducerats till hälften. Vänd ner pastan, tillsätt riven parmesan. Koka ihop under 2 minuter. Lägg upp på tallrikar, garnera med riven parmesan.