Bavette Pescatrice

Bavette Pescatrice
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Bavette Pescatrice

13 ingredienser

20 min

Bavette Pescatrice eller bavette med fisk och tomat på svenska. Bavette är en tjockare version av spaghetti.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g bavette
  • 450 g sejfilé (tinad fryst, eller färsk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 peperoncini, torkad och smulad (alt 1 krm mald torkad cayennepeppar)
  • 1 rågad msk tomatpuré
  • 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
  • 1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 0,5 citron, saften från
  • 0,25 citron
  • 1 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten (från pastakoket)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär fisken i 3x1 cm stora bitar. Bryn vitlök och peperoncini på medelvärme i olivolja, tills vitlöken blir mjuk. Tillsätt tomatpuré. Häll på tomatsås all’Arrabbiata. Häll på vinet och pressa ner saften av en halv citron. Låt alltsammans puttra i ca 5-7 minuter.
  2. Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och fortsätt puttra ca 4 minuter. Lägg i fisken ca 4 minuter innan servering. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan ca 1,5 minut innan koktidens slut, men ta åt sidan ca 1 dl av pastavattnet och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
  3. . Vänd runt, koka upp och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Garnera med citronskal.