Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm

Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm

13 ingredienser

Tournedous på falukorv och hemlagat potatismos är gott med en klick senapskräm.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 falukorv
  • 8 potatisar
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • olja
  • salt
  • peppar

Senapskräm:

  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 knippe persilja

Tomatsalsa:

  • 2 tomater
  • 1 knippe dragon
  • 0,5 rödlök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär 2 stora bitar av korven.
  2. Ta bort eventuellt skinn och stek falukorven i hela bitar på högkant och även runt om.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Smält smör och grädde i en kastrull.
  5. Pressa den färdiga potatisen och späd på med gräddblandningen tills det blir en fin konsistens.
  6. Salta och peppra.
  7. Blanda yoghurt med senap och hacka persilja.
  8. Skär tomaterna i bitar, hacka dragon och rödlök.
  9. Blanda salsan och rör i olja, salt och peppar.
  10. Servera till maten.
  11. Servera korven tillsammans med mos och med senapsyoghurten.