Salta och lägg revbensspjällen i en stor kastrull.
Dela morötter, lök, vitlök och lägg i kastrullen. Häll på vatten tills det täcker och lägg i pepparkornen.
Låt sjuda tills köttet släpper från benen, ca 3 timmar. Lyft försiktigt och låt kallna helt.
Honungsglace
Pressa citrusfrukterna och blanda med honung och soja i en kastrull.
Dela ner chili och ingefära, krossa citrongräset med hjälp av knivens handtag, klipp timjankvistarna och tillsätt allt i kastrullen.
Koka ner blandningen till ungefär hälften eller till önskad konsistens. Sila och låt svalna i rumstemperatur.
Skala grapefrukten med kniv och skär sedan ut och dela filéerna. Dela isbergshuvudet i fyra delar, skär bort roten och lägg i isvatten.
Hacka örterna och blanda med grapefrukten.
Vid servering
Grilla på evbensspjället och pensla hela tiden med honungsglace. När du fått god grillyta på köttet, lyft över till skärbräda och riv köttet med hjälp av gaffel, vänd upp det rivna köttet med mer glace och eventuellt mer salt.
Lyft upp och skaka av vattnet från salladen ta sedan bort innanmätet så att ca 3-4 blad återstår på varje fjärdedel. Placera salladen på fat och lägg det rivna köttet på.