Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Foto: Jacob Grange
Stekt kalvlever med äpplen och bacon
8 ingredienser
Den här rätten blir allra godast på gödkalvlever. Numera går det ganska lätt att få tag i sådan i handeln. Äpple och lever är en klassisk kombination.
Anm. Levern går utmärkt att byta ut mot blodpudding
Ingredienser
- 400-500 g kalvlever (liten portion)
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 msk smör
- 3 svenska äpplen
- 8 skivor bacon
- potatis, kokt
Gör så här
- Skär levern i tunna skivor.
- Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt.
- Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och fräs dem. Äpplena ska vara lite krispiga när de serveras.
- Lägg upp leverskivorna på tallrik. Sedan serveras detta med kokt potatis.