Böcklingsallad

2 röster
15 min
4
Böcklingsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st böcklingar
  • 2 st medelstora äpplen
  • 4 st inlagda rödbetor
  • isbergssallad
  • ev kapris

Gräddfilsås:

  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål eller bunke.
  2. Rensa böcklingen. Skär ned äpplena och rödbetorna i små fyrkanter och strimla isbergssalladen.
  3. Lägg den strimlade salladen på en tallrik, lägg på böcklingen och strö över äpplena och rödbetorna. Avsluta med att ringla gräddfilsåsen över.
15 november 2007

Fler goda recept