Citron- och sojakyckling med ugnsbakad zucchini

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Citron- och sojakyckling med ugnsbakad zucchini
10 ingredienser
Ingredienser
- 1 kyckling
- 1 gul lök
- 1 dl soja
- 2 citroner, pressade
- 50 g persilja
Ugnsbakad zucchini:
- 4 zucchini
- 2 msk olja
- 1 citron
- salt
- 4 msk ost, riven
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i ugnssäker form. Skala löken och skär den i grova bitar. Placera dem bland kycklingbitarna tillsammans med persiljan. Häll över sojan och citronsaften. Salta och ställ in i ca 200 graders ugn i 30 minuter.
- Ugnsbakad zucchini: Skölj och skär varje zucchini i rätt så tjocka runda skivor. Pensla på oljan. Pressa över citron och salta. Fördela den rivna osten ovanpå och låt rätten stå i ugnen i 4-5 minuter på hög värme.