Korv stroganoff med saltgurka
Korv stroganoff med saltgurka
12 ingredienser
Ingredienser
- 400 g falukorv
- 2 saltgurkor, finhackade
- 3 tomater
- 1 rödlök, skivad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 msk smör
- 3 dl grädde
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk tomatpuré
- salt
- vitpeppar
- persilja, till dekoration
Gör så här
- Skär falukorven i tvåcentimeters bitar. Stek i panna.
- Smält smöret i en panna. Lägg i rödlöken, vitlöken och tomatpurén. Fräs utan att det får färg, tillsätt grädden under omrörning. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar. Mot slutet tillsätt crème fraîche.
- Lägg i den brynta falukorven tillsammans med saltgurkan och låt allt bli genomvarmt.
- Skär under tiden tomaterna i 4 klyftor och ta ur kärnorna. Skär bort tomatskinnet och använd tomatfiléerna som dekoration vid servering.
- Här passar det bra att servera ett gott potatismos till.