Chow Mein

POPULÄRT
Chow Mein
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Chow Mein

17 ingredienser

1 h

En smakrik wok med kycklinglårfilé och krispiga grönsaker. Kycklingköttet blir mört genom ”sammetsbehandling" vilket gör att du kan använda enklare styckningsdetaljer.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar Erik på alla frågor om sina recept!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sås

  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1,5 msk soja (ljus)
  • 1,5 msk ostronsås
  • 1,5 msk risvin
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk sesamolja
  • vitpeppar

Sammetsbehandling

  • 200 g kycklinglårfilé, strimlad, sammetsbehandlad
  • 0,5 tsk bikarbonat

Nudlar

  • 200 g nudlar

Chow Mein

  • 1,5 msk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 3 salladslökar, i 5 cm stora bitar
  • 0,6 dl vatten
  • 50 g böngroddar

Gör så här

Sås

  1. Blanda majsstärkelsen med soja. Tillsätt sedan resten av ingredienserna.

Sammetsbehandling och marinering

  1. Massera in bikarbonat i kycklingen i en skål med hjälp av fingrarna.
  2. Låt stå i maximalt 30 minuter.
  3. Skölj sedan av köttet och torka det torrt.
  4. Häll en matsked av såsen över kycklingen och massera in den.
  5. Låt marineras i 10 minuter.

Nudlar

  1. Förbered nudlarna enligt anvisning på paketet.

Chow Mein

  1. Hetta upp olja i woken.
  2. Fräs vitlöken hastigt utan att den bränns vid.
  3. Tillsätt kycklingen och fräs i ytterligare en minut.
  4. Lägg i vitkål, morot och den vita delen av salladslöken. Stek i ytterligare 1,5 minut.
  5. Tillsätt nudlarna, såsen och vattnet. Stek i 1 minut under omrörning.
  6. Häll i böngroddar och den gröna delen av salladslöken. Fräs i ytterligare 30 sekunder.
  7. Servera!