Chorizo kokt i rödvin med bönor och persilja

Chorizo kokt i rödvin med böner och persilja
Filip Poon
Filip Poon

Chorizo kokt i rödvin med bönor och persilja

19

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Enkel och snabblagad rätt där chorizo kokas i rödvin och blandas med bönor och persilja. Riktigt matigt och gott, perfekt för lunch eller när middagen behöver gå snabbt!

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar, skivad
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 250 g chorizokorv, delade
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk honung
  • 1 burk blandade bönor, à 380g sköljda och avhängda
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Svetta löken på medelvärme i olivolja, ca 3 min i en stekpanna. Ha i vitlöken och fräs ytterligare i 2 min.
  2. Tillsätt den delade chorizon och fräs i ca 3 min.
  3. Häll i rödvinet och honungen och koka ca 8 min.
  4. Tillsätt bönorna, rör om och toppa med persiljan. Serveras gärna med ett gott surdegsbröd.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer