Chorizo kokt i rödvin med bönor och persilja

16 röster
20 m

Enkel och snabblagad rätt där chorizo kokas i rödvin och blandas med bönor och persilja. Riktigt matigt och gott, perfekt för lunch eller när middagen behöver gå snabbt!

Visa mer
20 m

Du behöver

  • 2 schalottenlök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, hackad
  • 250 g chorizo, delade
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk honung
  • 1 burk blandade bönor, á 380g sköljda och avhängda.
  • Persilja, hackad

Gör så här

  1. Svetta löken på medelvärme i olivolja, ca 3 min i en stekpanna. Ha i vitlöken och fräs ytterligare i 2 min.
  2. Tillsätt den delade chorizon och fräs i ca 3 min.
  3. Häll i rödvinet och honungen och koka ca 8 min.
  4. Tillsätt bönorna, rör om och toppa med persiljan. Serveras gärna med ett gott surdegsbröd.
27 januari 2019

Laddar fler recept...