Chops´n hot links

Chops´n hot links
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Chops´n hot links

11 ingredienser

2 dygn

En hel kotlettrad som tillagas på låg värme under lång tid i ugnen för att sedan penslas med bbq-sås före servering. Servera gärna med kryddiga fläskkorvar.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 kg hel kotlettrad med fett och ben
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk chipotlechilipulver
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • flingsalt, svartpeppar
  • 33 cl ljust lageröl
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl barbequesås
  • 9 kryddiga färska fläskkorvar (gärna bbq hot links)
  • rapsolja
  • smör

Gör så här

Dag 1

  1. Lägg kotlettraden i dubbla plastpåsar. Häll på öl och äppelcidervinäger. Förslut och låt dra i kylskåp över natten.

Dag 2

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skåra fettet i ett rutmönster. Rubba köttet med kryddor och socker samt rikligt med salt och peppar.
  2. Lägg kotlettraden i en ugnssäker form med benet neråt och häll marinaden i formen. Täck noga med ugnsfolie och tillaga i ugnen 3-4 timmar eller tills innertemperaturen är 80 grader. Mät med en digital termometer.
  3. Stek korvarna i lite smör och rapsolja.
  4. Ta ut köttet ur ugnen. Sätt ugnen på max/grill. Pensla köttet med bbq-sås. Bränn av i några minuter i ugnen tills köttet fått fin färg.
  5. Skiva mellan benen i tjocka härliga pork chops och servera med korvarna.