Chops´n hot links
Chops´n hot links
11 ingredienser
2 dygn
En hel kotlettrad som tillagas på låg värme under lång tid i ugnen för att sedan penslas med bbq-sås före servering. Servera gärna med kryddiga fläskkorvar.
Ingredienser
- 3 kg hel kotlettrad med fett och ben
- 2 msk rökt paprikapulver
- 1 msk chipotlechilipulver
- 1 msk ljust muscovadosocker
- flingsalt, svartpeppar
- 33 cl ljust lageröl
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 dl barbequesås
- 9 kryddiga färska fläskkorvar (gärna bbq hot links)
- rapsolja
- smör
Gör så här
Dag 1
- Lägg kotlettraden i dubbla plastpåsar. Häll på öl och äppelcidervinäger. Förslut och låt dra i kylskåp över natten.
Dag 2
- Sätt ugnen på 150 grader. Skåra fettet i ett rutmönster. Rubba köttet med kryddor och socker samt rikligt med salt och peppar.
- Lägg kotlettraden i en ugnssäker form med benet neråt och häll marinaden i formen. Täck noga med ugnsfolie och tillaga i ugnen 3-4 timmar eller tills innertemperaturen är 80 grader. Mät med en digital termometer.
- Stek korvarna i lite smör och rapsolja.
- Ta ut köttet ur ugnen. Sätt ugnen på max/grill. Pensla köttet med bbq-sås. Bränn av i några minuter i ugnen tills köttet fått fin färg.
- Skiva mellan benen i tjocka härliga pork chops och servera med korvarna.