Chokladtryffel med med ingefära, granatäpple och mandel

Chokladtryffel med med ingefära, granatäpple och mandel
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Chokladtryffel med med ingefära, granatäpple och mandel

7 ingredienser

Underbart len och god chokladtryffel som du spritsar och toppar med ett krisp av kanderad ingefära, frystorkade granatäpplekärnor och mandel. Lite kvarg i tryffelsmeten gör den lite mindre fet.

Ingredienser

portioner stycken
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde (gärna ekologisk)
  • 300 g mörk choklad 70 %, i bitar
  • 1 dl kvarg (10 %)
  • 0,5 dl sötmandel, finhackad
  • 0,5 dl frystorkade granatäppelkärnor (eller andra frystorkade bär)
  • 0,5 dl kanderad ingefära, små tärningar

Gör så här

  1. Ställ fram alla ingredienser så de blir rumsvarma och har samma temperatur, annars finns en risk att tryffeln skär sig.
  2. Smält smöret. Häll på grädde, låt detta bli varmt och ta av från värmen.
  3. Smält chokladen i det varma gräddsmöret.
  4. Vispa samman till det blir en blank och fin smet. Rör ner kvargen.
  5. Lägg smeten i en spritspåse med tyll.
  6. Spritsa fina små toppar i knäckformar.
  7. Blanda en “mix” av kanderad hackad ingefära, hackad mandel och torkade granatäppelkärnor. Toppa de små tryfflarna med mixen.
  8. Låt stelna 2 timmar i kylskåp.