Chokladtryffel med apelsin och honung

Spela video Chokladtryffel med apelsin och honung
Foto: Sara Aasum Hultberg

Inget julfirande utan en len chokladtryffel på gottebordet. Dessa med apelsin, vanilj och honung är för att citera Tilde de Paula "nästan provocerande goda".

14 december 2016

Du behöver

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 msk apelsinsaft
  • 1 tsk apelsinskal
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 tsk honung
  • 25 g smör
  • 2 dl kakao eller florsocker
  • ev choklad, att doppa i

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint i en bunke. Dela och skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången.
  2. Koka upp vispgrädde tillsammans med honung, skal och saft av apelsin och vanilj.
  3. Blanda detta med chokladen och rör tills chokladen är helt smält. Tillsätt smöret och låt det smälta och bli en jämn massa. Låt sedan stelna i rumstemperatur i 12 timmar, eller tills den känns fast.
  4. Rulla kulor som rullas i kakao eller skär bitar som doppas i choklad och sedan kakao eller florsocker. Låt stelna och skaka av dem en aning.
Kommentera receptet

Fler goda recept