Chokladpastej med hallonsorbet

Chokladpastej med hallonsorbet
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Chokladpastej med hallonsorbet

9 ingredienser

1 h 30 m

Hemgjord chokladpastej med hallonsorbet och färska hallon är en underbar efterrätt som är svår att tacka nej till. Perfekt kombination av krispigt, krämig, sött och salt gör denna dessert snabbt till en självklar favorit.

**Tips!**Det blir lite extra i det här receptet, frys in pastejen som blir över och bjud på dessert till nästa middag!

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 350 g mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 1 dl frystorkade hallon
  • hallonsorbet
  • 1 dl rostade kokoschips
  • 2 dl hallon
  • oxalis, till garnering (eller annan ört)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader, varmluftseffekt.
  2. Koka upp grädde och färskost. Häll gräddsmeten över chokladen och tillsätt äggen och mixa det slätt.
  3. Klä en ugnssäker form (ca 15x20 cm) med plastfilm i botten. Häll i smeten och baka den i 45 minuter. Smeten ska fortfarande vara lite lös i mitten när pastejen är klar. Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.
  4. Mixa frystorkade hallon till ett pulver.
  5. Strö pulvret över ett fat, skeda upp pastejen i lagom stora portioner och gör en grop i mitten. Lägg en kula sorbet i varje grop och strö över lite kokoschips. Lägg på hallon och oxalis.