Chokladpannacotta med färska hallon

Chokladpannacotta med färska hallon
Foto: TV4

Chokladpannacotta med färska hallon

32

5 steg att laga

5 ingredienser

45m

Söt pannacotta med choklad, serveras med färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1,5 gelatinblad

Garnering

  • 125 g färska hallon
  • choklad, riven

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i ett glas med kallt vatten.
  2. Värm grädden till nästan kokpunkt, lägg i choklad så den smälter ihop med grädden.
  3. Stäng av värmen och tillsätt gelatinet, rör om tills gelatinet har löst upp sig.
  4. Häll upp blandningen i fina serveringsglas och låt glasen stå i kylen i 30-35 min.
  5. Servering
    Ta ut pannacottan ur kylen och toppa med riven choklad och färska hallon.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer