Chokladpaj med lyxig marscarponefyllning

0 röster
40 m + tid i kyl
1 tårta
Chokladpaj med lyxig marscarponefyllning
Foto: Eva Hilldén

Ljuvlig chokladpaj med en fyllning gjord på grädde, vit choklad och mascarpone. Garnerad med ätbara blommor och chokladknappar blir det här en underbar paj för både öga och mun.

Receptet är ur boken Cheesecakes & kladdkakor, Semic.

Tips! Chokladknappar till garnering kan bytas ut mot hyvlade chokladspån. Temperera en vit chokladkaka med handflatan (det blir lättare då) och hyvla den med en vanlig osthyvel.

Visa mer
40 m + tid i kyl
1 tårta

Du behöver

Pajdeg

  • 300 g chocolate chip cookies
  • 50 g mandelspån
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g vita chokladknappar, eller hackad vit choklad
  • 300 g mascarpone

Garnering

  • 1 dl vita chokladknappar
  • florsocker
  • ätbara blommor, ekologiskt odlade t.ex. rosor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajdeg
    Bryt kexen i mindre bitar och mixa tillsammans med mandelspån till smulor i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop.
  2. Fördela blandningen i en springform, ca 22 cm i diameter, och tryck till med en sked. Ställ kallt.
  3. Fyllning
    Värm grädden i en liten släpplättpanna. Ta pannan från värmen och smält chokladen i den varma grädden under omrörning. Låt svalna.
  4. Lägg mascarponen och chokladen i en bunke och vispa ihop. Bred ut fyllningen i formen.
  5. Låt pajen stå kallt och stelna, 4–5 timmar, gärna över natten.
  6. Garnering
    Garnera med chokladknappar, blommor, blomblad och siktat florsocker.
19 mars 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...