Chokladmousse med mango och myntasallad

Chokladmousse med mango och myntasallad
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Chokladmousse med mango och myntasallad

13 ingredienser

1 h

"Vi brukar använda vanlig bakchoklad. Hälften ljus och hälften mörk choklad gör att chokladmoussen inte blir besk. Orkar du inte göra ett vattenbad så kan du smälta chokladen i micron i 30 sekunders intervaller på 600 watt!" /Josefine Haamer von Hofsten och Carla von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner

Chokladmousse

  • 100 g ljus bakchoklad
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • apelsinskal
  • 2 äggulor

Mango och myntasallad

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g fryst mango
  • 0,5 limefrukt, saften
  • färsk mynta

Servering

  • färska myntablad

Gör så här

Chokladmousse

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg en skål i kastrullen.
  2. Hacka chokladen och smält den i skålen över kastrullen.
  3. Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Det ska bli glansigt och lite löst.
  4. Blanda ner finrivet apelsinskal i grädden.
  5. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och rör ordentligt tills det blir en jämn och fast smet.
  6. Klicka ner chokladsmeten i den lättvispade grädden och vispa med en elvisp på högsta hastighet. Det ska bli ordentligt blandat och all choklad ska lösas upp i grädden.
  7. Häll upp moussen i glas och låt sätta sig i kylen.

Mango och myntasallad

  1. Koka upp vatten, strösocker och vaniljsocker till en sockerlag. Låt koka i 5 minuter.
  2. Dela den frysta mangon i cm-stora bitar och rör ner dem i den varma sockerlagen.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner limesaft och mynta.

Servering

  1. Toppa varje chokladmousse med mangosallad och lite extra färsk mynta vid servering.
Chokladmousse med mango och myntasallad | Köket.se