Chokladmousse med karamelliserade pekannötter

NYHET
Chokladmousse med karamelliserade pekannötter
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Chokladmousse med karamelliserade pekannötter

9 ingredienser

30 min + tid i kyl

Dubbel chokladmousse som serveras vackert i glas med karamelliserade pekannötter och hallon är en dessert som sätter guldkant på dagen.

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och nyår!
Sponsrat
Ikea nyår

Ikea tipsar - allt för jul och nyår!

Duka upp till en härlig jul- eller nyårsmiddag. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

6 - 8 portioner

Mjölkchokladmousse

  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde

Vit chokladmousse

  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde

Karamelliserade pekannötter

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl pekannötter
  • flingsalt [1 nypa]

Servering

  • hallon
  • atsinakrasse

Gör så här

Mjölkchokladmousse

  1. Hacka mjölkchokladen.
  2. Koka hastigt upp vispgrädden i en liten kastrull.
  3. Dra bort kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills all choklad har smält.
  4. Häll över i en bunke och låt svalna.
  5. Sätt plast över bunken och ställ in i kylskåpet över natten.

Vit chokladmousse

  1. Hacka den vita chokladen.
  2. Koka hastigt upp vispgrädden i en liten kastrull på samma sätt som du gjorde med mjölkchokladmoussen.
  3. Dra bort kastrullen från värmen och rör i den vita chokladen. Rör tills chokladen har smält helt.
  4. Häll över chokladsmeten i en bunke och låt svalna.
  5. Fäst sedan plast över bunken och ställ in den i kylskåpet över natten.

Karamelliserade pekannötter

  1. Smält strösockret i en liten stekpanna på medelvärme tills det blir en karamell, det får inte bli bränt.
  2. Häll ner nötterna i sockret när det har blivit en karamell. Vänd runt och häll ut på ett fat med bakplåtspapper. Strö lite flingsalt över och låt stelna.
  3. Hacka sedan pekannötterna.

Servering

  1. Vispa vardera chokladmousse fluffig med elvisp till en fin mousse.
  2. Lägg varje mousse i varsin spritspåse och varva den vita moussen med mjölkchokladmoussen i mindre glas.
  3. Dekorera med kanderade pekannötter, färska hallon och atsinakrasse.

Tips! Önskar du en mindre söt mousse så kan du vända i lite turkisk yoghurt i slutet när moussen vispats.