Enkel chokladmousse i glas

chokladmousse i glas ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Enkel chokladmousse i glas

5 ingredienser

15 min + tid i kyl

Chokladmousse är toppen att servera som dessert i små glas på en buffé. En efterrätt som kan tillredas i förväg och behöver bara dekoreras i sista stund, som här med kaksmulor och en klick grädde.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Topping
  • havrekakor
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Lägg chokladen i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten i bottnen. Smält chokladen. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
  2. Skilj äggens gulor från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Bara hälften av äggvitan ska användas. Vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig.
  3. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna lätt och rör ner i den smälta chokladen. Rör sedan ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan moussen ska serveras. Toppa med bär eller som här med kaksmulor och en lite spritsad grädde.