Choklad- och cheesecaketårta

Choklad- och cheesecaketårta
Foto: TV4

Det här är en tårta med chokladbotten, cheesecakefyllning och läckra marsipankycklingar som dekoration. En mäktig och mättande dessert eller tårta till kaffet.

26 januari 2009
10

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g naturell cream cheese
  • 2 ägg
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • ett par droppar karamellfärg

Till dekoration:

  • marsipankycklingar

Gör så här

  1. Chokladkaka: Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakaopulver och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten. Häll i chokladsmeten. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Vispa ihop ägg, citron, vaniljsocker och socker samt eventuell färg med cream cheese. Rör tills smeten är jämn.
  3. Ta ut formen och häll i cheesecakesmeten, grädda i ca 20 minuter i 200°, tiden är lite beroende på hur stor formen är. Allt ska ha stelnat. Smeten ska fortfarande vara lite lös, lite åt kladdkakshållet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept