Burratakräm med kantareller

Chips med burratacrème
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Burratakräm med kantareller

15 ingredienser

20 min

Chips med len burratacrème, kantareller och citronolja är en rätt som får smaklökarna att jubla!

Ingredienser

portioner

Burratacrème

  • 250 g burrata
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk honung
  • 1 krm salt

Citronolja

  • 3 msk olivolja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 bit citronskal

Kantareller

  • 150 g kantareller (gärna små hela hattar)
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, finhackad (liten)
  • 3 msk olivolja

Servering

  • 2 msk rostade hasselnötter, grovhackade
  • chips

Gör så här

Burratacrème

  1. Mosa burratan med olivolja, citronskal, citronsaft, honung och salt till en kräm.

Citronolja

  1. Hetta upp 3 msk olivolja tillsammans med rosmarinen och citronskalet på låg värme i några minuter så att oljan tar smak.

Kantareller

  1. Stek kantarellerna i smör tillsammans med vitlöken tills de har fått fin färg.

Servering

  1. Lägg burratacrèmen på ett fat, toppa med kantarellerna och ringla över citronoljan.
  2. Strö över de rostade hasselnötterna och servera genast med chips.