Chipotle chili

koket.se
Chipotle chili
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Chipotle chili

15 ingredienser

25 m

Kryddig bönchili med potatis, chipotle och honung. Allt lagas i samma kastrull, vilket minimerar disk och tidsåtgång.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 King Solo vitlökar (motsvarar ca 8 st vitlöksklyftor)
  • 1 morot
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk korianderfrö
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 lagerblad
  • 1 msk chipotlepasta
  • 2 mjöliga potatisar
  • 3 msk honung
  • 500 g olika kokta bönor (svarta, kidney, vita stora och små)
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök grovt, slanta moroten. Stek mjukt i olja utan att det får färg.
  2. Mortla koriander och fänkålsfrön. Tillsätt de mortlade kryddorna tillsammans med spiskummin och paprikapulver ner i pannan och lägg i lagerbladet. Låt fräsa någon minut för att steka ur alla goda smaker.
  3. Tillsätt chipotlepastan, tomatjuice och grönsaksbuljongen och låt koka upp. Skala potatisarna och skär de i större bitar. Lägg i potatisbitarna och koka tills de blivit mjuka.
  4. Tillsätt honungen och bönorna och låt puttra i 5 minuter.