Chilihamburgare
Chilihamburgare
14 ingredienser
2,5 h
Tommys goda burgare med stekt högrev och chiligryta. Toppas med riven ost, crème fraiche och färsk koriander.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 150 g malen högrev, per portion
- 400 g högrev, i grytbitar
- 1 msk rökt paprikapulver
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk fänkålsfrö
- 2 tsk malen koriander
- 2 klyftor vitlök
- 2 röda chilifrukter
- 1 gul lök
- 33 cl öl
- 1 kruka koriander
- 2,5 dl crème fraîche
- 50 g cheddarost
- hamburgerbröd
Gör så här
- Skär ner köttet i 2 x 2 centimeter stora bitar, skiva ner chilin, strimla löken.
- Fräs köttet så det får färg, tillsätt chili, lök och stek lite till.
- Fortsätt med kryddorna och slå på ölen tillsammans med hackad vitlök. Låt koka tills köttet faller isär, minst två timmar.
- Forma enkelt bollar av färsen, jobba inte för mycket. Krydda med salt och peppar.
- Rosta brödet i en torr panna.
- Stek biffarna på hög värme utan smör, de släpper eget fett i pannan. Pressa burgarna när de steks så de inte reser sig.
- Rör runt i den kokta chilin.
- Lägg köttet på brödet, toppa med kokt chili, riven ost, crème fraiche och koriander. Servera och njut!