Chilihamburgare

5 röster
2,5 h
4-6

Tommys goda burgare med stekt högrev och chiligryta. Toppas med riven ost, crème fraiche och färsk koriander.

Visa mer
2,5 h
4-6

Du behöver

  • 150 g malen högrev, per portion
  • 400 g högrev, i grytbitar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk koriander, malen
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 33 cl öl
  • 1 kruka koriander
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 50 g cheddarost
  • hamburgerbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär ner köttet i 2 x 2 centimeter stora bitar, skiva ner chilin, strimla löken.
  2. Fräs köttet så det får färg, tillsätt chili, lök och stek lite till.
  3. Fortsätt med kryddorna och slå på ölen tillsammans med hackad vitlök. Låt koka tills köttet faller isär, minst två timmar.
  4. Forma enkelt bollar av färsen, jobba inte för mycket. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta brödet i en torr panna.
  6. Stek biffarna på hög värme utan smör, de släpper eget fett i pannan. Pressa burgarna när de steks så de inte reser sig.
  7. Rör runt i den kokta chilin.
  8. Lägg köttet på brödet, toppa med kokt chili, riven ost, crème fraiche och koriander. Servera och njut!
13 maj 2015

Laddar fler recept...