Chili sin carne - Siri Barjes recept

113 röster
30 min
4
Chili sin carne - Siri Barjes recept
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 400 g vegofärs
  • 400 g konserverade vita bönor, små (eller kikärtor)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Picklad jalapeño

  • 4 jalapeños
  • 5 msk vatten
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 krm salt

Till servering

  • 2 dl gräddfil
  • 4 port kokt ris

Gör så här

  1. Börja med den picklade jalapeñon. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till sockret har löst sig.
  2. Skär jalapeñon och lägg i lagen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i olja i en rymlig gryta tills den har fått lite färg. Tillsätt färsen och kryddor. Fortsätt steka några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och soja, låt koka i 5 minuter. Tillsätt ev lite vatten om det behövs.
  5. Häll av och skölj bönorna väl. Rör ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med med ris, jalapeño och gräddfil.
2 mars 2019