I samarbete med FELIX

Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd

21 röster
40 m
4
Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd
Foto: Köket

Tikka Masala på kokosmjölk med ris, rostade cashewnötter, salladslök och varma naanbröd.

Testa Felix färdiga Tikka Masala Bowl när det ska gå extra snabbt!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • olja, till stekning
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • sambal oelek (efter smak)
  • salt

Raita

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,33 gurka, i små kuber
  • 1 knippe mynta, hackad
  • salt

Till servering

  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • naanbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka löken och vitlöken, och fräs mjuk i lite olja i en kastrull. Skär kycklingen i grytbitar och bryn tillsammans med löken.
  3. Rör ner alla torkade kryddor och låt fräsa med 1 minut.
  4. Slå över kokosmjölk, buljong och tomatpuré. Smaka upp med sambal oelek och salt.
  5. Blanda samman alla ingredienser till raitan medan kycklinggrytan kokar klart.
  6. Servera grytan med riset, toppa med rostade cashewnötter, strimlad salladslök och varma naanbröd.
Tips!
FELIX chipotle chili paj

laddar fler recept...

Laddar fler recept...