Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd

23 röster
40 m
4
Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd
Foto: Köket
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • olja, till stekning
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • sambal oelek (efter smak)
  • salt

Raita

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,33 gurka, i små kuber
  • 1 knippe mynta, hackad
  • salt

Till servering

  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • naanbröd

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka löken och vitlöken, och fräs mjuk i lite olja i en kastrull. Skär kycklingen i grytbitar och bryn tillsammans med löken.
  3. Rör ner alla torkade kryddor och låt fräsa med 1 minut.
  4. Slå över kokosmjölk, buljong och tomatpuré. Smaka upp med sambal oelek och salt.
  5. Blanda samman alla ingredienser till raitan medan kycklinggrytan kokar klart.
  6. Servera grytan med riset, toppa med rostade cashewnötter, strimlad salladslök och varma naanbröd.
Tips!
FELIX chipotle chili paj
31 augusti 2017