Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd

Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd
Foto: Köket

Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd

23 ingredienser

40 m

Tikka Masala på kokosmjölk med ris, rostade cashewnötter, salladslök och varma naanbröd.

Felix tipsar!
Felix soppa indisk masala

Felix tipsar!

Testa Felix goda kylda soppa med smak Indisk Masala för enkel lunch eller middag!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • sambal oelek (efter smak)
  • salt

Raita

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,33 gurka, i små kuber
  • 1 knippe mynta, hackad
  • salt

Till servering

  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • naanbröd

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka löken och vitlöken, och fräs mjuk i lite olja i en kastrull. Skär kycklingen i grytbitar och bryn tillsammans med löken.
  3. Rör ner alla torkade kryddor och låt fräsa med 1 minut.
  4. Slå över kokosmjölk, buljong och tomatpuré. Smaka upp med sambal oelek och salt.
  5. Blanda samman alla ingredienser till raitan medan kycklinggrytan kokar klart.
  6. Servera grytan med riset, toppa med rostade cashewnötter, strimlad salladslök och varma naanbröd.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer