I samarbete med FELIX

Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd

40 m
4
Chicken tikka masala med rostade cashewnötter och naanbröd
Foto: Köket
40 m
4

Du behöver

  • 4 port ris
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • sambal oelek, efter smak
  • salt

Raita

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,33 gurka, i små kuber
  • 1 knippe mynta, hackad
  • Salt

Till servering

  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • naanbröd

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka löken och vitlöken, och fräs mjuk i lite olja i en kastrull. Skär kycklingen i grytbitar och bryn tillsammans med löken.
  3. Rör ner alla torkade kryddor och låt fräsa med 1 minut.
  4. Slå över kokosmjölk, buljong och tomatpuré. Smaka upp med sambal oelek och salt.
  5. Blanda samman alla ingredienser till raitan medan kycklinggrytan kokar klart.
  6. Servera grytan med riset, toppa med rostade cashewnötter, strimlad salladslök och varma naanbröd.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

FELIX chipotle chili paj
Kommentera receptet

Fler goda recept