I samarbete med Kronfågel

Chicken bowl med quinoa, sötpotatis och tahinidressing

2 röster
40 m
4
Kronfågel Chicken bowl med quinoa, sötpotatis och tahinidressing
Foto: Kronfågel

En lättlagad rätt med härliga färger och många smaker. En hälsosam kycklingbowl att njuta av såväl till lunch som middag. 

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Kycklingen

  • 550 g Kronfågel Minutstrimlor Lårfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 400 g gulbetor
  • 600 g sötpotatis
  • 4 port quinoa
  • 150 g salladsärter
  • 2 avokado, i halvor
  • 2 msk sesamfrön
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl picklad rödlök (finns att köpa färdig)
  • 1 dl rostade mandlar, eller pumpakärnor

Tahinidressing

  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 msk tahini
  • 0,5 msk fransk senap
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 krm salt
  • svartpeppar, efter smak

Gyllene hummus

  • 380 g kikärter, sköljda
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tahini
  • 3 msk citron, pressad
  • 0,5 tsk honung
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kyckling
    Skala och riv vitlöken. Blanda olivolja, riven vitlök, spiskummin, gurkmeja och salt och peppar. Blanda det med kycklingen i en bunke.
  2. Låt marinera i rumstemperatur cirka 15 minuter och stek sedan kycklingen sist 5–6 minuter med marinaden.
  3. Rostade rotfrukter
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skala och klyfta betorna och tärna sötpotatisen grovt.
  4. Lägg betorna på en bakpappersklädd plåt med lite olivolja och blanda runt. Ställ in i ugnen och rosta 25-30 minuter.
  5. Rosta samtidigt sötpotatiskuberna på en annan plåt cirka 15 minuter tills allt är mjukt men inte bränt. Salta generöst med flingsalt.
  6. Dressing och hummus
    Vispa ihop dressingen.
  7. Mixa ihop alla ingredienser till hummusen i en matberedare.
  8. Tillbehör
    Tillaga fyra portioner quinoa enligt förpackningen. Låt den svalna något innan du blandar i lite av dressingen så grynen håller ihop bättre.
  9. Strimla sockerärterna på längden.
  10. Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet på avokadofrukterna så du får halvor och strö på lite sesamfrön.
  11. Dressa spenaten med lite av dressingen.
  12. Ta fram fyra låga vida skålar och bottna med quinoa. Lägg på ingredienserna i små fina högar. Droppa över resten av dressingen och toppa med rostade mandlar eller pumpakärnor.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

19 februari 2019

Laddar fler recept...