Chicken Adobo på salladsbädd

Foto: Tv4
Chicken Adobo på salladsbädd
17 ingredienser
2 h
Chicken Adobo på salladsbädd med risnudlar, koriander och chili är en het och frisk förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Chicken Adobo
- 600 g kycklingbröst
- 1 kycklingbuljongtärning
- 0,5 dl soja (thai lättsoja)
- 2 msk kinesisk soja
- 2-3 krm salt
- 2-3 krm svartpeppar
- 2-3 lagerblad
- 3 klyftor vitlök, skalade och hackade
- 1 gul lök, skalad och delad i 4 delar (medelstor)
- 2-3 msk vinäger (sockervinäger)
- 1 l vatten
Risnudlar
- 200 g risnudlar
Salladsbädd
- 3-4 hjärtsallad
- 100 g böngroddar
- 1 salladslök, hackad
- 1 dl färsk koriander, hackad
- 1 chilifrukt, urkärnad och hackad
Gör så här
Chicken Adobo
- Lägg kycklingen i en kastrull ihop med buljongtärning, soja, salt, peppar, lagerblad, vitlök, lök och vinäger.
- Fyll på med vatten så det nästan täcker kycklingen.
- Låt koka på medelvärme. När vattnet reducerats så kan du tillsätta mer vatten. Se till att hålla nästan samma vattenmängd i kastrullen.
- Smaka av emellanåt och tillsätt lite mer soja eller vinäger om du vill.
- Efter ca 2 timmar är kycklingen klar och du kan ta av den från spisplattan.
- Häll av ca 1–1,5 dl av såsen och spara till servering.
- Dra isär kycklingen i små strimlor medan den är varm. Blanda gärna runt kycklingstrimlorna med såsen som är kvar för att behålla saftigheten.
Risnudlar
- Lägg risnudlarna i kokande vatten och låt dem ligga i ca 2 minuter.
- Ta sedan upp och placera i kallt vatten så de inte blir överkokta. Sila sedan av vätskan.
Salladsbädd
- Skölj salladen och plocka blad för blad. Använd bara de större bladen. Till en förrättsportion blir 3–4 salladsblad lagom.
- Placera bladen på tallriken och fyll först med risnudlar och därefter med kycklingen. Toppa med några droppar av såsen, groddar, hackad salladslök, koriander och chili.