Chicken Adobo på salladsbädd

POPULÄRT
Chicken Adobo på salladsbädd
Foto: Tv4

Chicken Adobo på salladsbädd

Av: Melodie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

2 h

Chicken Adobo på salladsbädd med risnudlar, koriander och chili är en het och frisk förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chicken Adobo

  • 600 g kycklingbröst
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0,5 dl soja (thai lättsoja)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2-3 krm salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 2-3 lagerblad
  • 3 klyftor vitlök, skalade och hackade
  • 1 gul lök, skalad och delad i 4 delar (medelstor)
  • 2-3 msk vinäger (sockervinäger)
  • 1 l vatten

Risnudlar

  • 200 g risnudlar

Salladsbädd

  • 3-4 hjärtsallad
  • 100 g böngroddar
  • 1 salladslök, hackad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 1 chilifrukt, urkärnad och hackad

Gör så här

Chicken Adobo

  1. Lägg kycklingen i en kastrull ihop med buljongtärning, soja, salt, peppar, lagerblad, vitlök, lök och vinäger.
  2. Fyll på med vatten så det nästan täcker kycklingen.
  3. Låt koka på medelvärme. När vattnet reducerats så kan du tillsätta mer vatten. Se till att hålla nästan samma vattenmängd i kastrullen.
  4. Smaka av emellanåt och tillsätt lite mer soja eller vinäger om du vill.
  5. Efter ca 2 timmar är kycklingen klar och du kan ta av den från spisplattan.
  6. Häll av ca 1–1,5 dl av såsen och spara till servering.
  7. Dra isär kycklingen i små strimlor medan den är varm. Blanda gärna runt kycklingstrimlorna med såsen som är kvar för att behålla saftigheten.

Risnudlar

  1. Lägg risnudlarna i kokande vatten och låt dem ligga i ca 2 minuter.
  2. Ta sedan upp och placera i kallt vatten så de inte blir överkokta. Sila sedan av vätskan.

Salladsbädd

  1. Skölj salladen och plocka blad för blad. Använd bara de större bladen. Till en förrättsportion blir 3–4 salladsblad lagom.
  2. Placera bladen på tallriken och fyll först med risnudlar och därefter med kycklingen. Toppa med några droppar av såsen, groddar, hackad salladslök, koriander och chili.