Chèvresallad med tranbär och valnötter

Chèvresallad med tranbär och valnötter
Foto: Ulrika Pousette
simon skold
simon skold

Chèvresallad med tranbär och valnötter

17

7 steg att laga

9 ingredienser

En lättlagad sallad med getost, avokado, tranbär och valnötter. Recept ur boken Mat för latmaskar

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 140 g spenat
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 citron
  • 300 g chèvreost
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj spenaten om det behövs. Lägg upp på fat.
  2. Skär rödlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Halvera avokadorna och gröp ur köttet.
  3. Häll bort vattnet från löken. Lägg upp lök samt avokado på spenaten.
  4. Pressa citronjuice över salladen.
  5. Skär osten i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg på salladen.
  6. Strössla över tranbär och valnötter.
  7. Ringla över olivolja och strössla över lite flingsalt vid servering.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer