Chèvresallad med tranbär och valnötter

9 röster
4
Chèvresallad med tranbär och valnötter
Foto: Ulrika Pousette

En lättlagad sallad med getost, avokado, tranbär och valnötter. Recept ur boken Mat för latmaskar

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 140 g spenat
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 citron
  • 300 g chèvre
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj spenaten om det behövs. Lägg upp på fat.
  2. Skär rödlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Halvera avokadorna och gröp ur köttet.
  3. Häll bort vattnet från löken. Lägg upp lök samt avokado på spenaten.
  4. Pressa citronjuice över salladen.
  5. Skär osten i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg på salladen.
  6. Strössla över tranbär och valnötter.
  7. Ringla över olivolja och strössla över lite flingsalt vid servering.
21 mars 2018

Laddar fler recept