Chèvre i cocotte med päron och chili

Chèvre i cocotte med päron och chili
Foto: TV4

En god förrätt med många smaker. Chèvren är lite kärv i smaken men bryter fint mot sött päron och lite besk rucola. Chilin ger en angenäm hetta.

11 juni 2010
4

Du behöver

  • 4 tunna skivor chèvre
  • 1 kruka rucolablad
  • 2 mogna, fasta päron
  • 2 röd spansk peppar
  • 1 msk neutral olja
  • 4 msk honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva päronen. Dela skivorna på hälften. Finhacka 1 spansk peppar. Stek päronen och hackade pepparn i oljan. Päronen ska bli lite mjuka men fortfarande ha spänst kvar.
  2. Skär den andra spanska pepparfrukten i fyra bitar. Bottna fyra små portionsformar med finhackad rucola. Lägg i päronen, lägg på en tunn skiva chèvre överst i varje form och tryck ner en bit chili i mitten. Gratinera ca 10 minuter i 220°. Osten ska smälta och börja få gyllenbrun färg.
  3. Under tiden som formarna blir klara i ugnen blandas dressingen som ringlas över osten när rätten är klar. Knyt gärna en servett runt formarna vid servering så att gästerna inte bränner sig.
Kommentera receptet

Fler goda recept