Cheesecakekräm med tryffel

Cheesecakekräm med tryffel

Av: Peter Eriksson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

Har du testat någon dessert med tryffel? Om inte så är det dags nu! En len och härlig cheesecakekräm med tryffel, torkade bär, saltrostade pistagenötter och tryffelhonung kan bli en ny favorit.

Ingredienser

portioner
  • 100 g färskost
  • 360 g crème fraîche
  • 2 ägg
  • 70 g strösocker
  • 0,5 citronskal
  • ca 0,25-0,5 krm salt
  • tryffel (som smaksättning)

Servering

  • torkade bär (t.ex. krusbär, vinbär eller blåbär. Har du en svamptork är det lätt att göra själv)
  • 50 g pistagenötter, saltrostade
  • tryffelhonung (nyslungad honung med tryffel efter smak)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom tryffeln. Häll upp cheesecakesmeten i en form och baka på 100 grader i ugnen tills den spricker, låt svalna i 10 minuter.
  2. Mixa sedan cheesecaken slät och smaksätt med tryffel. Ställ in i kylen.
  3. Bred ut krämen i botten på tallrikar och toppa med torkade bär och saltrostade pistagenötter. Avsluta med att ringla tryffelhonung över.