Bryn smöret och häll det i matberedaren. Tillsätt salt och socker. Blanda ordentligt.
Platta ut smulorna med hjälp av en mastsked på bottnen av en springform, 23 cm i diameter. Tryck upp smulorna något mot sidorna. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.
Cheesecake
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop färskost och socker tills det är fluffigt med en visp i en köksassistent. Tillsätt mjöl och urskrapad vaniljstång. Vänd sedan för hand i gräddfilen.
Vispa upp ägg och äggula med en gaffel i en skål. Vänd ner äggen i omgångar med en slickepott tills hela smeten är jämnt blandad. Häll i formen och baka i ugnen i 10 minuter.
Sänk därefter ugnen till 110 grader utan att öppna ugnsluckan, baka ytterligare 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt stå i ugnen i 1 timme med stängd lucka. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan svalna i kyl över natten.
Topping
Sätt ugnen på grill och maxvärme (230-250 grader beroende på ugn).
Riv chokladen på rivjärnets fina sida.
Dela frukten i lagom stora bitar. Fördela frukten över hela cheesecaken (det är viktigt att cheesecaken är kall) och strö över hälften av den vita chokladen.
Baka högst upp i ugnen, så nära grillen du kan komma i 3-5 minuter med öppen lucka.
Ta ut formen och strö över resten av chokladen. Baka tills chokladen fått lite färg. Servera på en gång.