Cheesecake med gino

67 röster
12 h
4

Gino är gott, likaså cheesecake! Så varför inte slå ihop dem och göra en galet god cheesecake med ginotopping. Succén är ett faktum.

Tips! Se till att alla ingredienser till cheesecakesmeten håller samma temperatur.

Visa mer
12 h
4

Du behöver

Botten

  • 15 digestivekex (200 g)
  • 30 g ljust muscovadoråsocker
  • 1 g salt
  • 80 g brynt smör

Cheesecake

  • 900 g färskost
  • 250 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 30 g vetemjöl (0,5 dl)
  • 250 g gräddfil (2,5 dl)
  • 3 ägg + 1 äggula

Topping

  • 10 jordgubbar
  • 3 kiwi
  • 2 bananer
  • 150 g vit choklad

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 180 grader. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Bryn smöret och häll det i matberedaren. Tillsätt salt och socker. Blanda ordentligt. Platta ut smulorna med hjälp av en mastsked på bottnen av en springform, 23 cm i diameter. Tryck upp smulorna något mot sidorna. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.
  2. Cheesecake
    Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop färskost och socker tills det är fluffigt med en visp i en köksassistent. Tillsätt mjöl och urskrapad vaniljstång. Vänd sedan för hand i gräddfilen.
  3. Vispa upp ägg och äggula med en gaffel i en skål. Vänd ner äggen i omgångar med en slickepott tills hela smeten är jämnt blandad. Häll i formen och baka i ugnen i 10 minuter.
  4. Sänk därefter ugnen till 110 grader utan att öppna ugnsluckan, baka ytterligare 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt stå i ugnen i 1 timme med stängd lucka. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan svalna i kyl över natten.
  5. Topping
    Sätt ugnen på grill och maxvärme (230-250 grader beroende på ugn).
  6. Riv chokladen på rivjärnets fina sida.
  7. Dela frukten i lagom stora bitar. Fördela frukten över hela cheesecaken (det är viktigt att cheesecaken är kall) och strö över hälften av den vita chokladen.
  8. Baka högst upp i ugnen, så nära grillen du kan komma i 3-5 minuter med öppen lucka.
  9. Ta ut formen och strö över resten av chokladen. Baka tills chokladen fått lite färg. Servera på en gång.
21 april 2018

Laddar fler recept