Cheesecake i glas med kolasås och blåbär
Cheesecake i glas med kolasås och blåbär
11 ingredienser
20 m
"Jag har alltid tyckt att desserten varit det bästa på hela middagsbjudningen men när jag själv bjuder på middag blir den oftast ett stressigt moment. Därför är jag ett stort fan av cheesecake i glas. Det är enkelt, kladdigt och gott. Framför allt går allt att förbereda och det går dessutom fort!" /Frida Svanberg
Ingredienser
Kolasås
- 1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
- 90 g strösocker [1 dl]
- 140 g ljus sirap [1 dl]
- 3 g salt [0,5 tsk]
- 25 g mjölkfritt margarin
Färskostkräm
- 400 g växtbaserad färskost [4 dl]
- 100 g växtbaserad vispgrädde [1 dl]
- 60 g florsocker [1 dl]
- 10 g vaniljsocker [2 tsk]
Kaksmul
- 15 digestivekex
Servering
- färska bär
Gör så här
- Gör kolasåsen genom att blanda alla ingredienser utom margarinet i en kastrull och koka till 118 grader. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet. Rör om tills det svalnat. Häll upp i en kanna eller liknande och ställ in i kylskåpet.
- Gör sedan färskostkrämen genom att vispa färskost och grädde fluffigt. Sikta ned forsocker och vaniljsocker och vänd ihop till en slät kräm. Förvara i kylskåpet.
- Mixa kexen till smulor och ställ åt sidan.
- Montera desserten i glas före servering i följande ordning: Kaksmulor, färskostkräm, kaksmulor och avsluta sedan med kolasåsen. Toppa med färska bär.