Smarrig laxburgare

Smarrig laxburgare
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Smarrig laxburgare

Av: Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Från: Mat för stora och små

14 ingredienser

30 min

Lax funkar för både stora och små.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé, benfri
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 pitabröd
  • 5 cm gurka
  • 1 mango

Enkel tomatsalsa

  • 1 dl olivolja
  • 2 tomater, hackade och urkärnade
  • 2 msk persilja
  • 0,5 citron, saft från
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på antal grader enligt anvisning på pitabrödsförpackningen.
  2. Skiva laxen i mindre bitar och kör den i matberedaren.
  3. Strimla salladslöken och blanda den med laxen. Salta och peppra. Rör i Maizenan. Dela smeten i fyra delar och forma till burgare. Hetta upp lite smör i en stekpanna.
  4. Stek burgarna ett par minuter på varje sida. Skala och skiva gurka och mango under tiden. Rör ihop ingredienserna till tomatsalsan.
  5. Värm pitabröden i ugnen. Lägg en laxburgare i varje bröd. Toppa med
  6. gurka, mango och tomatsalsa.