Champinjon- och hasselnötslimpa med vitlökskräm och råkost

29 röster
90 m
4-6

En helt vegetarisk köttfärslimpa! Använd hasselnötter och champinjon istället för köttfärs och servera till en härlig råkostsallad och vitlökskräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
90 m
4-6

Du behöver

Limpa

  • olivolja, till stekning
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 200 g hasselnötter, hackade
  • 200 g purjolök
, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppat
  • 3-4 ägg
  • 1,25 dl brunt ris, kokat och kallt
  • 1,25 dl sojamjöl
k

Vitlökskräm

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 200 g mjukost
  • 150 g fetaost

Rawsallad

  • 0,33 vitkålshuvud, eller valfri kålsort
  • 2 äpplen
  • 2 morötter
  • 0,5 mango
  • 1 apelsin, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll olivolja i en stekpanna, och stek hackade champinjoner, hasselnötter, purjolök och vitlök. Tillsätt timjan, rosmarin, salt och peppar. Låt steka i 10 minuter, och låt sedan svalna i några minuter.

  3. Rör ner ägg, ris och sojamjölk. Häll röran i en brödform. Låt den gräddas i ugnen i cirka 45 minuter.
  4. Blanda vitlök, mjukost och fetaost i en skål.
  5. Skär eller riv vitkål, äpplen, morötter och mangon i små stavar och blanda ihop. Pressa apelsinsaft över salladen för en saftigare touch.
  6. Servera "köttfärslimpan" tillsammans med råkosten och vitlökskrämen.
24 november 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept