Champagnesabayonne med druvor och sorbet

Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Champagnesabayonne med druvor och sorbet

4

9 ingredienser

20 m + 6 h i ugn

Den här festliga desserten bjuder på champagnesabayonne med druvor, mango, krispiga maränger och frisk sorbet.

Ingredienser

portioner4

Sabayonne

  • 1 dl champagne
  • 4 msk strösocker
  • 4 äggulor

Maränger

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker

Servering

  • 1 dl druvor, kärnfria i mindre bitar
  • 1 dl mango, fint skuren
  • sorbet (eller glass)

Gör så här

  1. Sabayonne
    Vispa ihop alla ingredienser. Vispa sedan sabayonnen på medelvärme tills att den bildar ett tjockt skum.
  2. Maränger
    Vispa äggvita och socker på medelhastighet till tjockt skum.
  3. Sikta ned florsocker och vispa till styvt skum.
  4. Stryk eller spritsa ut maränger på plåt, torka i ugn 70 grader i 5–6 timmar.
  5. Servering
    Servera sabayonnen varm med kall frukt, maränger och sorbet.