Champagnesabayonne med druvor och sorbet

koket.se
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Champagnesabayonne med druvor och sorbet

9 ingredienser

20 m + 6 h i ugn

Den här festliga desserten bjuder på champagnesabayonne med druvor, mango, krispiga maränger och frisk sorbet.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sabayonne

  • 1 dl champagne
  • 4 msk strösocker
  • 4 äggulor

Maränger

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker

Servering

  • 1 dl druvor, kärnfria i mindre bitar
  • 1 dl mango, fint skuren
  • sorbet (eller glass)

Gör så här

Sabayonne

  1. Vispa ihop alla ingredienser. Vispa sedan sabayonnen på medelvärme tills att den bildar ett tjockt skum.

Maränger

  1. Vispa äggvita och socker på medelhastighet till tjockt skum.
  2. Sikta ned florsocker och vispa till styvt skum.
  3. Stryk eller spritsa ut maränger på plåt, torka i ugn 70 grader i 5–6 timmar.

Servering

  1. Servera sabayonnen varm med kall frukt, maränger och sorbet.