Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango
Foto: TV4
Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango
Betyg: 5 av 5 (2 röster)
2
Spara
Av:
Sofia Henriksson
Från:
Arvingarnas sommar
12
ingredienser
45 min
Fisk
Förrätter
Snittar och tilltugg
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
portioner
300 g vit fisk, t ex kolja, torsk eller sej
250 g fryst mango, tinad
0,5 gurka
1 schalottenlök, skivad
1 dl forellrom
1 msk färsk mynta
Leche de tigre
4 limefrukter
2 klyftor vitlök
1 cm färsk ingefära
1 grön chilifrukt, hackad
1 msk fisksås
1 tsk strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till Leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.
Skär fisken i tunna skivor. Häll leche de tigre över fisken 15 minuter innan servering så den får stå till sig.
Skär gurka och mango i tärningar. Skala och skiva löken.
.
Lägg upp fisken, gurka, mango och lök. Toppa med färska kryddor och forellrom. Ringla över lite av såsen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut