Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango
Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango
Ingredienser
- 300 g vit fisk, t ex kolja, torsk eller sej
- 250 g fryst mango, tinad
- 0,5 gurka
- 1 schalottenlök, skivad
- 1 dl forellrom
- 1 msk färsk mynta
Leche de tigre
- 4 limefrukter
- 2 klyftor vitlök
- 1 cm färsk ingefära
- 1 grön chilifrukt, hackad
- 1 msk fisksås
- 1 tsk strösocker
Gör så här
- Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till Leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.
- Skär fisken i tunna skivor. Häll leche de tigre över fisken 15 minuter innan servering så den får stå till sig.
- Skär gurka och mango i tärningar. Skala och skiva löken.
- .
- Lägg upp fisken, gurka, mango och lök. Toppa med färska kryddor och forellrom. Ringla över lite av såsen.