Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango

Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Ceviche på torsk, pilgrimsmussla, gurka och mango

12 ingredienser

45 min

Ingredienser

portioner
  • 300 g vit fisk, t ex kolja, torsk eller sej
  • 250 g fryst mango, tinad
  • 0,5 gurka
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 dl forellrom
  • 1 msk färsk mynta

Leche de tigre

  • 4 limefrukter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 grön chilifrukt, hackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Pressa saften från limen och riv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till Leche de tigre och låt stå minst 30 minuter.
  2. Skär fisken i tunna skivor. Häll leche de tigre över fisken 15 minuter innan servering så den får stå till sig.
  3. Skär gurka och mango i tärningar. Skala och skiva löken.
  4. .
  5. Lägg upp fisken, gurka, mango och lök. Toppa med färska kryddor och forellrom. Ringla över lite av såsen.