Ceviche med torsk, lime och citron

Ceviche med torsk, lime och citron
Foto: TV4

Det här receptet kommer från Mexiko. Fisken är marinerad i både citron och lime och ska marinera över natten, så ta god tid på dig. Servera som förrätt eller supé. Majskolvarna kan bytas ut mot kokt sötpotatis.

12 maj 2009
4

Du behöver

  • 300 g tinad torskfilé
  • 0,5 dl pressad limesaft
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 rödlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 majskolvar
  • 2 sallatshuvuden
  • 2 röd spansk peppar

Gör så här

  1. Skala och skär den ena rödlöken i ringar. Skär fisken i små bitar.
  2. Blanda limesaft, citronsaft, olja, chilipulver, vitlök, lite salt och peppar i en bunke. Blanda ner fisk och den skivade löken, vänd runt ordentligt och låt marinera över natten.
  3. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten i 20 minuter. Skär dem i mindre bitar. Dela, skölj och strimla chilifrukterna. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikar och fördela fisken ovanpå. Skär den andra löken i ringaroch garnera cevichen med lökringar, chilistrimlor och kokta majskolvar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept