Ceviche med torsk, lime och citron

Ceviche med torsk, lime och citron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ceviche med torsk, lime och citron

12 ingredienser

Det här receptet kommer från Mexiko. Fisken är marinerad i både citron och lime och ska marinera över natten, så ta god tid på dig. Servera som förrätt eller supé. Majskolvarna kan bytas ut mot kokt sötpotatis.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 300 g tinad torskfilé
  • 0,5 dl limefrukt, saft, pressad
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 rödlökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 majskolvar
  • 2 salladshuvuden
  • 2 röd spansk peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och skär den ena rödlöken i ringar. Skär fisken i små bitar.
  2. Blanda limesaft, citronsaft, olja, chilipulver, vitlök, lite salt och peppar i en bunke. Blanda ner fisk och den skivade löken, vänd runt ordentligt och låt marinera över natten.
  3. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten i 20 minuter. Skär dem i mindre bitar. Dela, skölj och strimla chilifrukterna. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikar och fördela fisken ovanpå. Skär den andra löken i ringaroch garnera cevichen med lökringar, chilistrimlor och kokta majskolvar.