Ceviche med lax, chili och avokado

Ceviche med lax, chili och avokado
Foto: Tv4

Ceviche med lax, chili och avokado

Av: Manni Svensson

Från: Fiskedestination

10 ingredienser

20 m

En enkel, sommarfräsch och kanongod förrätt, som passar lika bra som tilltugg eller vickning.

Ingredienser

portioner
  • 300 g laxfilé (eller öring samt röding, frys några dygn eftersom fisken serveras rå)
  • 1 dl limefrukt, pressad
  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 1 salladslök (eller en knippe ramslök)
  • 1 chilifrukt
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander (till garnering)

Gör så här

  1. Skär fiskfilén i kuber, lägg i en skål och häll över limejuicen och rör runt. Låt stå i kyl i en timme. Syran i limen gör att fisken koagulerar – den blir lite som kokt, ljusare och fastare.
  2. Häll av limejuicen.
  3. Tärna avokadon och mangon. Skär löken och chilin och blanda i en skål med fisken och övriga ingredienserna. Servera direkt!