Laxfilé med krispigt täcke och äppelyoghurt

Foto: Torbjörn Larsson
Laxfilé med krispigt täcke och äppelyoghurt
18 ingredienser
En favorit till sommarens fester! Fräscha råvaror, enkel tillagning och supergott, kan det bli bättre! 4 portioner.
4 portioner.
Ingredienser
- 4 laxbitar [ca 150 g]
- salt
- peppar
- 1,5 dl smulat knäckebröd med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
- 1 dl parmesanost
- 1 dl persilja och/eller dill, hackad
- 2 msk olivolja
- 500 g färskpotatis, kokt
- 1 knippe färska morötter
- 100 g sockerärtor
- 1 knippe rädisa
- 2 msk smör
- 2 dl grekisk/turkisk yoghurt
- 1 syrligt äpple
- ca 2,5 msk kapris
- salt
- peppar
- citron, klyftor
Gör så här
- Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Blanda knäckesmulor med riven parmesanost, hackad persilja och smält smör, fördela blandningen på laxen. Baka laxen i ugnen 250ºC i ca 8-10 minuter.
- Dela potatisen i halvor, skala morötterna och dela dem på längden, skölj sockerärtor och rädisorna.
- Fräs morötter och potatis i smör utan att det tar färg, tillsätt sockerärtorna och sist rädisorna. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda yoghurt med fint tärnat äpple och kapris, salta och peppra.
- Servera laxen med grönsakerna, äppelyoghurten och citronklyftor.