Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser

Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser
Foto: TV4

Jerk chicken med ugnsbakad sötpotatis och exotiska såser

10 ingredienser

1h

En het upplevelse som trivs bäst med familj, vänner och en iskall karibisk öl. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kycklingen

  • 4 kycklingbröst à ca 200 g (totalt ca 800 g)
  • 2 msk Jamaican Jerk Seasoning, färdig marinad (obs! mycket stark)

Sötpotatisen

  • 4 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Majssås

  • 500 g majs på burk
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, saften av

Het Mangosås

  • 500 g mango, i bitar (eller fryst)
  • 6 msk thai sweet chili sås

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med marinaden. Låt ligga i rumstemperatur ca ½ timme.
  2. Skala sötpotatisen och skär dem i klyftor. Lägg dem i kokande vatten och småkoka max 10 minuter. Lägg dem sedan på en plåt, pensla med olivolja, salta lite och baka i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut plåten och låt stå.
  3. Gör i ordning Majssåsen: Häll av vattnet från majsen och mixa den. Rör ner 3 dl créme fraiche och pressa i en lime. Rör om.
  4. Gör i ordning Mangosåsen: Mixa mangon och rör ner sweet chilisåsen.
  5. Bryn kycklingen i stekpanna ett par minuter på varje sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Kontrollera att de är genomstekta. Ställ in sötpotatisen tillsammans med kycklingen de sista fem minuterna för att kunna serveras tillsammans. Serveras med babyspenat.