• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cassius trini-sallad

POPULÄRT
Cassius trini-sallad
Foto: TV4

Cassius trini-sallad

3 steg att laga

16 ingredienser

30 min

Caribisk sallad på avokado, räkor och jordnötter toppad med het lime- och kokosdressing. En sallad som får dina smaklökar att drömma sig bort. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner

Salladen

  • 750 g färska oskalade räkor
  • 1 avokado
  • 2 dl lökalfagroddar
  • 0,5 gurka
  • 1 morot (stor)
  • 0,5 förp babyspenat [40 g]

Dressingen

  • 2 msk avokadoolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,75 dl jordnötter
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 tsk honung
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • rostade kokosflingor
  • jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skölj groddarna och spenaten. Låt rinna av ordentligt. Kärna ur gurkan och skär i bitar. Skala moroten och riv eller skär i tunna strimlor. Skär avokadon i bitar. Lägg spenat, groddar, avocado, morot, gurka och räkor i portionsskålar.
  2. Rosta kokosen lätt gyllenbrun i en torr, het stekpanna. Detta tar bara några sekunder - akta så det inte bränns!
  3. Blanda ihop dressingen: avocadoolja, limesaft, finhackad vitlök, honung, hackade jordnötter, currypasta, kokosmjölk och smaka eventuellt av med lite salt. Häll dressingen över salladen. Strö över rostad kokos och lite finhackade jordnötter.