Carpaccio på svamp

Carpaccio på svamp
Foto: Tv4
Adam Thulin
Adam Thulin

Carpaccio på svamp

8 ingredienser

20 m

"Här har vi kanske världens enklaste recept och ändå är det min mammas favorit. Hon brukade alltid göra detta på nyplockad karljohansvamp." /Adam Thulin Tänk på att rå svamp hos vissa kan vara svårsmält och orsaka magknip.

Ingredienser

portioner
  • 200 g svamp (kantareller eller karljohansvamp)
  • olivolja
  • 0,5 citronskal
  • citron, pressad saft
  • parmesanost
  • blandade örter (krasse, oxalis och körvel)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär svampen i cirka 2 mm tjocka skivor och lägg på ett fat.
  2. Salta och ringla rikligt med olivolja över svampen.
  3. Strö rivet citronskal över svampen och pressa över lite citronsaft.
  4. Hyvla så mycket parmesan du vill ha med en potatisskalare och lägg strimlorna på svampen.
  5. Garnera med exempelvis krasse och dra några drag med pepparkvarnen över.