Carpaccio på renfilé

4 röster
30 m
4

En svenskitaliensk smakupplevelse med reninnerfilé, rostade pinjenötter, ruccola och pepparrotskräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g renfilé (inner- eller ytterfilé)
  • 50 g ruccola, grovt hackad
  • 100 g pinjenötter
  • 2,5 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • pepparrotskräm, till garnering (på tub)
  • salt, peppar
  • ev citron

Gör så här

  1. Skär filén så tunt som möjligt med vass kniv. Det är enklast om köttet är lite fruset.
  2. Banka ut köttet riktigt tunt. Lägg upp köttet på tallrikar, lite omlott. Salta, peppra, ringla över oljan.
  3. Toppa med ruccola, parmesan och pinjenötter. Dutta på lite av den köpta pepparrotskräm. Garnera ev med citron.
23 november 2015

Laddar fler recept