Rostad potatis med sardeller och tomater
Rostad potatis med sardeller och tomater
6 ingredienser
Potatis med medelhavssmak. sardeller, soltorkade tomater och rosmarin. Smaker som går hem hos de flesta. Men tänk på att det finns många sorters soltorkade tomater. Leta efter soltorkade cocktailtomater, de mjuka, saftiga och röda!
Ingredienser
- 1 kg potatis (små)
- 2 msk olivolja
- 3 msk färsk rosmarin
- 8 sardellfiléer
- 1 dl soltorkade tomater (cocktailtomater)
- havssalt och nymalen peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren. Blanda potatisen, olivolja och rosmarin i en ugnssäker form.
- Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
- Hacka sardellerna. Blanda dem med tomater och potatisen när cirka 5 minuter återstår av stektiden. Krydda med salt och peppar.