Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone
Marinerade jordgubbar med mandelmarscarpone
7 ingredienser
Vill du ha en enkel dessert är förstås nyplockade jordgubbar en fröjd i sig. Med balsamvinäger och en crème gjord på färskost, mandel och honung blir desserten liten mer "arbetad", men är fortfarande väldigt enkel och fräsch. /Caroline Hofberg
Ingredienser
- 500 g små färska jordgubbar
- 2 msk rörsocker (eller strösocker)
- 2 msk lagrad balsamvinäger
Mandelmascarpone:
- 50 g sötmandel
- 250 g mascarpone
- 3 msk honung, flytande
- 1 droppe bittermandelessens
Gör så här
- Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur.
- Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen och kort stund före servering.
- Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt. Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans med jordgubbarna.