Coleslaw

Coleslaw
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Coleslaw

29

7 ingredienser

10 min

Krispig och krämig på samma gång är den här goda salladen på råkost.

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl vitkål
  • 3 dl morot
  • 0,5 färsk ananas eller 1 svenskt äpple, välj efter säsong
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraîche (eller kesella gourmet)
  • Havssalt (efter smak)
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint med kniven eller använd osthyveln och hyvla direkt från vitkålshuvudet. Strimla moroten.
  2. Hacka den färska ananasen fint och pressa ur juicen (kasta inte juicen, den är god att dricka), eller riv äpplet.
  3. Blanda vitkål, morot och fint hackad, urvriden ananas (eller rivet äpple) med majonnäs och créme fraice/kesella gourmet. Blanda med slev i stora dag. Cole slawen ska kännas luftig. Smaka av med havssalt och svartpeppar.