Coleslaw med äpple
Coleslaw med äpple
7 ingredienser
10 min
Krispigt och krämigt tillbehör - passar lika bra till grillat som på buffén! Går att förbereda någon dag i förväg.
Ingredienser
- 3 dl vitkål
- 3 dl morot
- 1 svenskt äpple (eller 0.5 ananas, välj efter säsong)
- 2 msk majonnäs
- 1 dl crème fraîche (eller kvarg)
- havssalt
- svartpeppar
Gör så här
- Strimla vitkålen fint med kniven eller använd osthyveln och hyvla direkt från vitkålshuvudet. Strimla moroten.
- Riv äpplet fint, eller hacka ananasen (kasta inte juicen, den är god att dricka).
- Blanda vitkål, morot och rivet äpple med majonnäs och créme fraîche/kvarg. Blanda med slev i stora dag. Coleslawen ska kännas luftig.
- Smaka av med havssalt och svartpeppar.