Fågel på fyra ben

Foto: TV4
Fågel på fyra ben
16 ingredienser
Urbenade kycklinglår fyllda med parmaskinka, medelhavskryddor, och toscanska gröna ärtor. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 8 kycklinglår utan skinn och ben
- 100 g parmaskinka
- 2 krm rosmarin
- 2 tsk salvia
- 1 tsk timjan
- 1 tsk mejram
- 2 klyftor vitlök, hackade
- salt
- svartpeppar
- 1 msk extra virgin olivolja
- 1 dl rött vin
- 250 g frysta ärtor
- 1 gul lök, hackad
- 3 msk extra virgin olivolja
- 4 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 tsk strösocker
Gör så här
- Dela lårfiléerna och platta ut dem. Lägg en halv skinkskiva på varje filé och rulla ihop. Fäst ihop dem med tandpetare. Krydda med alla kryddorna runt om. Låt dem vila i 5 minuter på en skärbräda.
- Bryn ruladerna i olja cirka 4 minuter på hög värme och vänd dem ett par gånger under tiden. Häll på vin, sänk värmen, lägg på lock och låt puttra klart i cirka 10 minuter.
- Ta bort tandpetarna innan servering. Häll på lite spad från stekpannan över varje portion.
- Fräs löken mjuk i oljan i en tjockbottnad kastrull. Låt inte löken ta färg.
- Lägg i ärtor, vatten, buljongtärning och socker. Låt koka på hög värme utan lock, tills att buljongen kokat in, cirka 10 minuter. Ärtorna blir skrynkliga och smälter i munnen.