Champagnebomb

Foto: TV4
Champagnebomb
6 ingredienser
Frisk champagnesorbet med färska jordgubbar. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- florsocker
- 0,5 citron (juice och rivet skal)
- 3 dl champagne
- 3 äggvitor
Gör så här
- Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna. Blanda citronskal, citronsaft, champagne ( spara lite till senare) och sockerlag. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.
- När sorben börjat frysa tillsätt försiktig resten av champagnen så får ni uppleva lite mer champagnekaraktär. Förändrar strukturen och utökar smaken.
- Servera sorbeten i t.ex. martiniglas och garnera med citronmeliss och framförallt häll lite champagne precis innan ni serverar så får ni uppleva ett härligt bubbel.