Champagnebomb

Champagnebomb
Foto: TV4

Champagnebomb

Av: Carl-Otto Ottergren

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Frisk champagnesorbet med färska jordgubbar. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • florsocker
  • 0,5 citron (juice och rivet skal)
  • 3 dl champagne
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna. Blanda citronskal, citronsaft, champagne ( spara lite till senare) och sockerlag. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.
  2. När sorben börjat frysa tillsätt försiktig resten av champagnen så får ni uppleva lite mer champagnekaraktär. Förändrar strukturen och utökar smaken.
  3. Servera sorbeten i t.ex. martiniglas och garnera med citronmeliss och framförallt häll lite champagne precis innan ni serverar så får ni uppleva ett härligt bubbel.